4 tips voor leuke activiteiten deze zomer

Zomer activiteiten zijn in ons land met temperaturen tegen de 30 graden weer volop in trek. Helemaal nu het aantal warme dagen in Nederland toenemen. Toch blijft het lastig om creatieve uitjes te verzinnen om met je vrienden te ondernemen. Je valt daarom toch vaak terug in het dagje strand of samen gezellig kletsen op het terras. Ook hartstikke leuk, alleen begint drie dagen achterelkaar naar het strand misschien toch een beetje te vervelen. Daarnaast helpen al die lekkere hapjes en drankjes niet mee tegen de zomerkilo’s.

Met deze blog helpen wij jou om jouw creatieve geest weer aan te wakkeren met gezellige en leuke activiteiten.

 

Tip 1: Ga suppen op de vele Nederlandse meren

Suppen is voor de hippe mensen onder ons al een doorgewinterde zomer activiteit. Toch is het bij vele mensen nog onbekend. Daarom leggen wij het nog kort voor je uit. De benodigdheden zijn: een surfplank, roeispaan en een gezonde dosis evenwichtsgevoel. Om te suppen moet je namelijk rechtop op de surfplank gaan staan en dit kan nog vrij instabiel zijn.

Als je het suppen eenmaal onder de knie hebt en je staat daadwerkelijk op je surfplank met de roeispaan in de hand is het een ontzettend gezellige en actieve bezigheid. Perfect om met je vriend, vriendin of tijdens een bedrijfsuitje te doen. Deze opkomende activiteit wordt steeds meer opgenomen in het assortiment van plaatselijke ondernemingen. Supboards kan je tegenwoordig dan ook op vele plaatsen huren.

 

Tip 2: Haal het kind in je naar boven tijdens een klimsessie  

Klimmen als activiteit wordt vaak niet aan gedacht. Toch is het een heerlijke actieve bezigheid om alleen of met vrienden te ondernemen. Want zeg maar eerlijk: boompje klimmen voor volwassenen klinkt toch best aantrekkelijk.

Je kan natuurlijk een poging wagen bij de plaatselijke klimmuur. Zoek je echter een uitdaging dan kan je in ons kleine landje de grootste klimmuur van Europa vinden. In Groningen om precies te zijn. ‘Excalibur’, zoals de naam luidt van dit monster, is ruim 37 meter hoog en vormt samen met de Martinitoren en het Gasunie gebouw de skyline van Groningen. Zo zie je maar, waar een klein land wel allemaal niet groot in kan zijn.

 

Tip 3: Ga opzoek naar leuke groepslessen in de buurt

Ben je nog niet geïnspireerd geraakt door onze eerste twee tips? Je kan altijd nog naar de sportschool gaan en kijken of er nog leuke groepslessen worden aangeboden. Zo kan je bijvoorbeeld een yogales nemen of jezelf in het zweet werken met een intensieve bootcamp. Voor iedereen wat wils dus.

Wanneer je niet zo van de groepslessen bent, maar wel lekker in de sportschool wil sporten, dan kan je altijd nog personal training overwegen. Personal training hoeft deze dagen helemaal niet meer extreem duur te zijn en wordt vaak in elke gym aangeboden.

 

Tip 4: Sla een balletje op de plaatselijke pitch en putt baan

Word je al moe bij het lezen van onze eerste vier drie tips, dan is een balletje slaan op de pitch en putt baan wellicht iets voor jou. Pitch en putt is het kleine broertje van golf. Dit merk je met name in de grote van de banen. Deze zijn een stuk kleiner dan in het originele golf. Hierdoor hoef jij en je balletje mindere afstanden te overbruggen.  Ideaal wanneer je niet elke dag op de golfbaan staat, wanneer je gezelschap hebt van verschillende leeftijden of wanneer wandelen gewoon niet echt je ding is.

Laat een reactie achter