Robotmaaiers: de nieuwe revolutie in tuinieren

Ben jij een echte tuinier of heb je minder groene vingers? In deze blog overtuigen wij jou van het feit dat een robotmaaier het beste gereedschap is in elke tuinschuur.

Iedereen kent het wel, de lente begint, de tempraturen lopen op, bomen worden weer groen het gras wordt wakker uit zijn winterslaap. Dit betekent dat je elke week weer mag gaan maaien. Een kleine groep mensen zit deze bezigheid als een relaxmoment, waarin je lekker tot jezelf kan komen. De meesten zijn het grasmaaien echter liever kwijt dan rijk zijn.

Wanneer jij tot de groep behoord die het grasmaaien toch liever uit handen geeft en zijn tijd efficiënter wil insteken, dan hebben wij de oplossing voor jou; de robotmaaier. Met de robotmaaier ben jij elk moment verzekerd van een perfect gazon.


Bespaar meer dan 60 minuten elke week

Wij kunnen je hier een heel uitgebreide lijst schetsen over waarom een robotmaaier geschikt is voor jou. Wij benoemen echter slechts één voordeel; een robotmaaier scheelt jou 60 minuten elke week. Uit onderzoek blijkt dat een gemiddelde Nederland een uur kwijt is voor het grasmaaien. En dan zijn de minuten waarin je jezelf aan het overtuigen bent om daadwerkelijk te gaan grasmaaien nog nagelaten. Twijfel dus niet langer en schaf jouw robotmaaier vandaag nog aan.


De 2 populairste merken: Husqvarna & Gardena

Bij de keuze voor een robotmaaier zijn er twee merken die er bovenuit steken. Dit zijn Husqvarna en Gardena. Beide namen doet menig tuinier hart sneller kloppen. Het is dan ook niet gek dat de merken verantwoordelijk zijn voor de productie van de beste en meest populaire robotmaaiers. Om jou te helpen bij jouw keuze voor een robotmaaier worden beide merken kort uitgelicht.

Husqvarna robotmaaier

De Husqvarna robotmaaier combineert kwaliteit met functionaliteit. Het van origine Zweedse merk is al jaren verantwoordelijk voor het produceren van producten voor tuin- en bosonderhoud. De robotmaaier van Husqvarna staan bekend om de volgende voordelen:


  • Robotmaaiers van Husqvarna zijn gebruiksvriendelijk:  Wanneer je een robotmaaier van Husqvarna aanschaft wordt deze in de meeste gevallen thuis afgeleverd. Daarnaast zijn de modellen met je smartphone te bedienen. Makkelijker kan niet.

  • Geschikt voor vrijwel elk weertype: Je hoeft je niet langer druk te maken of het regent. De Husqvarna robotmaaier is geschikt voor elke situatie.

  • Jouw robotmaaier van Husqvarna is duurzaam: Deze robotmaaiers zijn volledig elektrisch en zijn zeer laag in onderhoud. Dit maakt een robotmaaier van het Zweedse merk zeer duurzaam.

Gardena robotmaaier

Gardena robotmaaiers staan bekend om zijn comfortabele gebruikservaring en duurzaamheid. Gardena dat in 1961 opgericht is als kleine handelaar in tuingereedschap is door de jaren heen uitgegroeid tot een wereldwijd gerenommeerd bedrijf. De volgende eigenschappen maken de robotmaaiers van Gardena uniek:


  • De robotmaaiers zijn ontzettend duurzaam:  Net als de Husqvarna robotmaaiers zijn ook de Gardena modellen erg duurzaam. Dit komt omdat de maaiers elk jaar slechts één moment hebben waarop zij gecheckt moeten worden op eventuele mankementen.

  • Gardena robotmaaiers hoor je niet:  De Gardena modellen zijn geruisloos. Soms vergeet je dat de robotmaaier aanstaat totdat hij door je blikveld rijdt.

  • De robotmaaier van Gardena is nauwkeurig:  Heb je een tuin met bijzondere hoeken of rondingen? Dit is voor een Gardena robotmaaier geen probleem. Hij is namelijk super nauwkeurig en mist geen enkele grasspriet.

Ons beste modellen

Voordat we overgaan op ons beste model is het van belang dat je bij de aanschaf van je robotmaaier twee eigenschappen van je tuin in gedachte houdt. Namelijk hoe groot en hoeveel hoogteverschil zit er in je tuin. Dit bepaalt namelijk welk model robotmaaier voor jou geschikt is.

De Husqvarna automower 310 is volgens ons het beste model voor zowel de doorgewinterde tuinier als de gemiddelde Nederland. Dit apparaat is volledig automatisch en geschikt voor een tuin van 1000 vierkante meter. Ook is een beetje reliëf in je tuin geen probleem voor deze robotmaaier. Hellingen tot 40% zijn voor haar geen probleem. De aanschafprijs van dit model is €1.769,-.

Laat een reactie achter