De horeca en zijn portofoons; een match made in heaven!

Wanneer je tegenwoordig een restaurant, café of discotheek binnenloopt ontkom je er niet aan; de portofoon. Bijna elke grotere horecazaak gebruikt portofoons om de interne communicatie te verbeteren. Hoogtijd dus om een keer in te zoomen op dit communicatiemiddel, want hoe werkt een portofoon eigenlijk en waarom is het juist zo ontzetten populair in de horeca? Wij zochten het voor je uit.

Wat is een portofoon eigenlijk?

Een portofoon staat ook wel bekend als een walkie-talkie. Het is een communicatiemiddel om op afstand met elkaar te communiceren. Elk merk portofoon is weer anders vormgegeven, maar de basis is in de meeste gevallen hetzelfde. Zo komt vrijwel elk model met een push-to-talk knop. Wanneer je deze indrukt kan je berichten versturen. Daarnaast komt een portofoon met twee draaiknoppen. Eentje voor het switchen van kanalen en de andere als volumeknop. De meeste modellen hebben standaard 16 kanalen waar je gebruik van kan maken. Eenvoudigere portofoons hebben slecht 3 of 6 kanalen waar je uit kan kiezen. Meer geavanceerde modellen, zoals de kenwood tk 3701d, hebben zelfs 48 kanalen. Voordat je een portofoon aanschaft is het dus belangrijk om na te gaan van hoeveel kanalen je gebruik gaat maken. Hier komen we straks op terug.

Waarom is een portofoon zo populair in de horeca?

Wie ooit in de horeca heeft gewerkt, weet dat het een drukke en stressvolle business kan zijn. Het is daarom extra belangrijk dat je snel met elkaar kan communiceren. Met een portofoon kan je direct in contact staan met al je collega’s. Ideaal dus om de communicatie soepel te laten verlopen. Het valt en staat echter wel met goede oortjes voor je portofoon. Met goede oortjes komen jouw berichten namelijk goed aan bij je collega’s en versta je jouw collega’s ook beter. Naast duidelijke communicatie is een portofoon ook geschikt voor de horeca omdat het tegen een stootje kan, licht in gewicht is en vergunningsvrij is. Het laatstgenoemde zorgt ervoor dat je geen moeilijke procedures aan hoeft te gaan wanneer je gebruik wil maken van een portofoon.

Mocht je opzoek zijn naar goede kwaliteit portofoon oortjes? Kijk dan eens op Portofoonheadsets.nl. Hier vind je oortjes die compatible zijn met alle grote portofoon merken. Zo weet je zeker dat je kwaliteit en comfort in huis haalt.

Wat maakt een goede portofoon?

Als je een portofoon koopt van de grotere merken, zoals bijvoorbeeld Kenwoord of Motorola, zit je eigenlijk altijd goed. Het zal je misschien verbazen, maar een goede portofoon begint bij jezelf. Of een bericht goed aankomt, heb je zelf namelijk erg veel invloed op. Wij geven je daarom 3 tips waarmee je jouw portofoon communicatie kan verbeteren:

  1. Wacht met spreken nadat je de push-to-talk knop hebt ingedrukt. Slecht één seconde wachten maakt het verschil of jouw berichten volledig en duidelijk aankomt bij de ontvanger.
  2. Gebruik meerdere kanalen van je portofoon. Door gebruik te maken van meerdere kanalen kan je meerdere communicatiegroepen maken en komen bepaalde berichten alleen aan bij diegene die er ook wat mee moeten doen.
  3. Praat kort en bondig. Dit klinkt logisch, maar toch is het van essentieel belang om je communicatie op afstand te verbeteren.

Laat een reactie achter